Nidū funkčná záťažová prikrývka pre dospelých

Záťažová prikrývka má terapeutické účinky, je užitočná aj pre ľudí s diagnózou autizmu, pri strese, nespavosti, úzkosti, záchvatoch paniky, syndróme nepokojných nôh, hyperaktivite či poruchách pozornosti. Nidū bola vyvinutá v spolupráci s odborným tímom špeciálnych pedagógov a fyzioterapeutov.


Nidū® vám pomôže dobre sa vyspať a vy si počas dňa môžete užívať viac času na život.

Vysokokvalitná záťažová prikrývka pre dospelých navrhnutá a vyrobená na Slovensku. Hrejivá a chladivá strana umožní používanie počas celého roka.

  • Vhodná pre osoby od 40 kg

  • Rozmery: 200 x 140 cm

  • Zloženie: 100 % Bavlna 

  • Výplň: 100 % Polyester / Sklenené mikroguličky

  • Váha: 6 kg

  • Farba: zelená

Záťažová prikrývka je vhodná pre všetkých, ktorí hľadajú upokojenie a komu záleží na kvalitnejšom spánku. Tlak vytvorený váhou prikrývky na vašom tele spôsobuje uvoľnenie serotonínu a dopaminu, vďaka čomu sa upokojíte a cítite sa lepšie.

Záťažové prikrývky sú užitočné nielen pri stabilizácii spánku, ale aj pri regulácii negatívneho správania u pacientov s niektorými poruchami duševného zdravia. Zmierňujú symptómy a rôzne negatívne stavy, vrátane úzkosti, záchvatov paniky, nespavosti, syndrómu nepokojných nôh, autizmu, hyperaktivity či porúch pozornosti.

Ak prikrývkou zakrývame inú osobu, je dôležité, aby sme ju prikryli najskôr maximálne do výšky hrudníka. Ak dotyčnej osobe nebude tlak spôsobovať nepríjemné pocity, môže si prikryť hrudník a aj plecia. Dôležitá je zvolená záťaž prikrývky vhodná pre konkrétnu osobu.

Naše prikrývky pri dospelých vyrábame v rozpätí 4 kg až 9 kg. Nidū® detské prikrývky existujú v dvoch verziách – 2,5 kg a 3 kg.

Neviete sa rozhodnúť? Ideálnu záťaž prikrývky vám vieme poradiť na základe vyplneného dotazníka na našom webe.

Prečo Nidū®

Prikrývka je takmer z osemdesiatich percent vyrobená ručne. Zvyšok výroby zaisťujú priemyselné šijacie stroje. Na šitie používame jadrovú niť, ktorá sa pre svoju extrémnu odolnosť používa napríklad aj pri šití technického oblečenia a odevov pre horolezcov. Je aplikovaná dvojitým prešívaním, aby sme maximalizovali životnosť prikrývky. Používame vysoko kvalitnú husto tkanú textíliu, aby prikrývka s vysokou hmotnosťou vydržala pranie a dlhodobé používanie.

Záťažové prikrývky sú plnené hypoalergénnymi sklenenými mikroguličkami, ktoré sú menšie ako 1 mm. To umožňuje dokonalé rozloženie hmotnosti a záťažová prikrývka ešte viac prilieha k povrchu tela, čo pomáha hlbokému dotykovému tlaku. Komôrky, v ktorých sú mikroguôčky, sú opatrené ochrannou vrstvou, aby sa zabránilo ich rozptýleniu v prípade možného poškodenia povrchu.

Zakladáme si na prémiovej kvalite. Aby sme docielili želaný efekt, je dôležitá kvalita v každej vrstve. Povrch tvorí super jemný plyš a chladivá strana zo 100 % bavlny. Vnútro pozostáva z termoregulačného rúna, dvoch vrstiev netkanej textílie a základom výplne sú sklenené antialergénne mikroguličky odolné voči vlhkosti.

Má terapeutické účinky. Užitočná aj pre ľudí s diagnózou autizmu, pri strese, nespavosti, úzkosti, záchvatoch paniky, syndróme nepokojných nôh, hyperaktivite či poruchách pozornosti. bola vyvinutá v spolupráci s odborným tímom špeciálnych pedagógov a fyzioterapeutov.

Ako objatie. Zavinutie sa do prikrývky Nidū® možno prirovnať k pevnému ľudskému dotyku. Doslova vás “objíme” a vy sa uvoľníte. Tlak prikrývky, rovnako ako objatie, zvyšuje hladinu serotonínu a dopamínu, ktoré zodpovedajú za dobrú náladu. Naše telo tak dostáva pokyn upokojiť sa a cítiť sa dobre. Vďaka tomu budete lepšie spať a počas dňa podáte lepší výkon. Prídavnú váhu prikrývky majú na svedomí sklenené antialergénne mikroguličky, ktoré sa vďaka komorovému systému šitia rozložia po celej dĺžke prikrývky a vytvárajú tak rovnomerný tlak na svaly, šľachy a kosti, čím sa zabráni preťaženiu a tŕpnutiu končatín. Tlak stimuluje receptory CNS a telo reagujú zvýšenou tvorbou neurotransmiterov.

Príjemná na dotyk aj na pohľad. Pri navrhovaní našich prikrývok kladieme dôraz na použité materiály. V prípade vrchnej hrejivej vrstvy sme sa inšpirovali princípom hipoterapie, ktorá je založená na dotyku pacienta so srsťou zvieraťa. Zvolili sme preto typ látky, ktorá pripomína vlastnosti konskej srsti. Psychológia farieb taktiež zohráva významnú úlohu. Výberom neutrálnych jednofarebných farieb sa snažíme zabrániť prestimulovaniu a podporiť relaxačný efekt prikrývok Nidū®. Vďaka kombinácii vrchnej hrejivej vrstvy zo super jemného plyšu a chladivej strany zo 100 % bavlny môžete prikrývku používať počas celého roka.

Užitočná pre každého. Okrem pohodlia a lepšieho spánku pomôže zmierniť aj niektoré nepríjemné stavy, vrátane stresu, nespavosti, úzkosti, záchvatoch paniky, syndróme nepokojných nôh, hyperaktivite či poruchách pozornosti. Môžete sa do nej zavinúť pred spaním, pri čítaní, sledovaní televízie či si ju položiť na kolená počas práce. Je taktiež mimoriadne účinnou pomôckou pri regenerácii svalov a úľave od bolesti, čo ocenia predovšetkým aktívni športovci. Prikrývka pomáha regulovať negatívne správanie u pacientov s niektorými duševnými chorobami, upokojuje, telu udáva hranice a uzemňuje. Okrem toho je Nidū® obzvlášť užitočná pre deti s poruchami autistického spektra, ktoré túžia po dotyku a tlaku objatia, ale nie sú schopné tolerovať bežné fyzické prejavy od svojich blízkych.


 

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.

Kód Hmotnoť: Farba: Dostupnosť Cena
4 kg. H 4 kg Hnedá 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
239,00 € s DPH
4 kg, B 4 kg Béžová 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
239,00 € s DPH
5 kg, H 5 kg Hnedá 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
249,00 € s DPH
5 Kg, B 5 kg Béžová 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
249,00 € s DPH
6 Kg, H 6 kg Hnedá 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
259,00 € s DPH
6 Kg, B 6 kg Béžová 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
259,00 € s DPH
7 Kg, H 7 kg Hnedá 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
269,00 € s DPH
7 Kg, B 7 kg Béžová 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
269,00 € s DPH
8 Kg, H 8 kg Hnedá 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
279,00 € s DPH
8 Kg, B 8 kg Béžová 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
279,00 € s DPH
9 Kg, H 9 kg Hnedá 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
289,00 € s DPH
9 Kg B 9 kg Béžová 5 prac. dní. 196,00 € s DPH
289,00 € s DPH

Súvisiace produkty

AKCIA -12%

Nidū funkčná záťažová prikrývka pre deti

od 149,00 € 169,00 €

5 prac. dní.

Záťažová prikrývka je skvelým pomocníkom pre deti, ktoré sú z rôznych dôvodov (ADHD, autizmus, Aspergerov syndróm a pod.) nepokojné. Pôsobí podobne ako objatie, jemným tlakom…

PREČO NAKÚPIŤ U NÁS?


Najrýchlejšie dodanie

Najrýchlejšie dodanie
48h + ZDARMA

Platba kartou

Platba Kartou

Certifikované produkty

Certifikované produkty

Matrace skladom

Matrace Skladom

Darček zdarma

Darček ZDARMA

Výroba na mieru do 10 dní

Výroba na mieru do 10 dní

bezpecnynakup.sk